به طور کلی فرم خام پروپوزال شامل موارد زیر است:
- بیان مسئله
- مروری بر منابع و مراجع
- نوآوری تحقیق
- سوالات تحقیق
- فرضیات تحقیق
- روش تحقیق
- برنامه زمانبدی (گانچارت)
بیان مسئله شامل تشريح ابعاد، حدود مسأله، معرفي دقيق مسأله، بيان جنبههاي مجهول و مبهم، متغيرهاي مربوط به پرسشهاي تحقيق و منظورِ تحقيق است. لذا در بخش بیان مسئله با ذکر مقدمهای کوتاه از حیطه موضوعی، نقاط مبهم و کمتر کار شده در این حیطه موضوعی ارائه شده و سپس متغیرهای مورد نظر پیشنهادی ارائه میگردد. لذا مسئله مورد نظر پایاننامه مطرح میگردد. در ادامه بیان مسئله راهکار پیشنهادی تحقیق حاضر برای حل مسئله باید بیان گردد.
مروری بر منابع و مراجع: در این بخش از بيانی مختصر سابقة تحقيقات انجام شده دربارة موضوع و نتايج بدست آمده در داخل و خارج از كشور و نظرهاي علمي موجود دربارة موضوع تحقيق ارائه شده و بهتر است در انتها ضمن ارائه مقاله کلیدی مورد نظر تحقیق، تفاوت موضوع پیشنهادی با تحقیقات انجام شده باید ارائه گردد.
نوآوری تحقیق: در این بخش با توجه به بخش بیان مسئله و مروری که بر تحقیقات انجام شد به طور خاص نوآوریهای پیشنهادی پروپوزال نسبت به مطالعات موجود به صورت موردی و شفاف باید بیان گردد.
سوالات تحقیق: این بخش برای شفافتر کردن مسئله بیان شده و تعیین دقیق اینکه در پایاننامه پیشنهادی به دنبال چه چیزی خواهیم بود در غالب سوال باید مطرح گردد تا داوران مخترم و خوانندگان پروپوزال دقیقا بدانند بعد از انجام پایاننامه پیشنهادی به چه سوالاتی پاسخ داده خواهد شد.
فرضیات تحقیق: در این بخش فرضیههای پیشنهادی نگارنده ارائه میگردد. به عبارت دیگر این فرضیههای بعد از انجام پایاننامه باید اثبات گردند. به عنوان مثال: با افزوده شدن خازن به شبکه توزیع انرژی الکتریکی، پایداری ولتاژ بهبود مییابد. بعد از انجام پایان نامه باید این فرضیه با انجام مطالعات عددی اثبات گردد.
روش تحقیق: در این بخش معمولا نحوه انجام مطالعات پایه، نحوه مدلسازی و روش تحقیق و روش حل مسئله و پاسخگویی به سوالات تحقیق، اثبات فرضیات تحقیق به صورت صرفا نوشتاری شرح داده میشود
برنامه زمانبدی (گانچارت): در این بخش مراحل انجام تحقیق ارائه میگردد که به طور کلی برای پایاننامههای ارشد شامل موارد زیر است:
- مرور منابع و آشنایی با ادبیات تحقیق
- مرور دقیق مقالات کلیدی و بررسی مدلهای پیشنهادی آنها
- ارائه مدل پیشنهادی پایاننامه با توجه به نوآوریهای پروپوزال
- مطالعه مدل پیشنهادی
- نگارش پایاننامه
هرچند زمانبندی تحقیق و آیتمهای آن در پروپوزالهای دکتری با جزئیات بیشتری ارائه شده و معمولا زمان لازم داوری مقالات نیز باید در آن در نظر گرفته شود.
فرم خام پروپوزال تقریبا در اغلب دانشگاههای آزاد و سراسری مشابه هم بوده و تفاوت اندکی بین فرم خام پروپوزال دانشگاهها وجود دارد. به منظور سهولت در دسترسی به آخرین ورژن فایل وورد پروپوزال دانشگاههای مختلف، در ادامه این بخش فایلهای مربوطه با قابلیت دانلود رایگان در اختیار دانشجویان عزیز قرار گرفته است.
لینک دانلود فرم خام پروپوزال ارشد دانشگاه های ایران