انجام پایان نامه چالشی است که دانشجویان تمامی رشته ها با آن برخورد خواهند کرد.روشن است یکی از رشته های جذاب و پرکاربرد در جامعه حسابداری می باشد.
مراحل انجام پایان نامه حسابداری چگونه است؟
در پایان نامه حسابداری باید اصول کلی مطابق تمام رشته ها و دانشگاه ها رعایت شود.گاهی دانشگاه ها تغییراتی در اصول اعمال می کنند اما فرمت کلی از یک ساختار همگانی تبعیت می کند.
1- انتخاب موضوع
موضوع پایان نامه حسابداری باید مناسب با نیازهای جامعه و جدید باشد و راه حلی برای رفع نیازهای روز ارائه دهد.موضوعی که انتخاب می کنید تکراری نباشد.برای اطمینان می توانید به سایت هایی که جهت چک کردن این مسئله راه اندازی شده اند رجوع کنید.
موضوعات مختلفی هستند که می توانید برای پایان نامه حسابداری انتخاب کنید. مانند موضوعات بورس و بازارهای مالی یا روند سرمایه گذاری در بانک ها.
2- نوشتن پروپوزال
حال باید نقشه ای برای مراحل کار نگارش کنید که به این نقشه یا طرح پروپوزال گفته می شود.برای پایان نامه حسابداری نوشتن پروپوزال الزامی است. پروپوزال نویسی نیاز به تخصص و مهارت دارد و باید به گونه ای نگارش شود که پژوهش را مفید نشان دهد و نظر هیأت داوران را جلب کند.
مراحل پروپوزال نویسی
پروپوزال نویسی چندین مرحله اصولی دارد این مراحل به ترتیب شامل :
• انتخاب موضوع بیان مسئله
• شرح ابزارهای مورد استفاده در طول فرآیند تحقیق
• پیشینه ی تحقیق
• روش کار و بیان گام به گام مراحلی که برای تحقیق انجام می شود
• در مرحله ی آخر باید بیان کنیم انجام پایان نامه حسابداری چه خدمتی در جهت رفع نیازهای مربوط به حوزه ی حسابداری می کند.
دقت داشته باشید که نحوه ی نگارش پروپوزال در اثرگذاری آن بسیار اهمیت دارد. پس باید روش نگارش درست پروپوزال را بدانید.
اصول نگارش پروپوزال :
• از به کاربردن پاراگراف های طولانی و خسته کننده بپرهیزید. پاراگراف ها باید کوتاه در حدود 10 سطر باشد.
• از فعل های زمان آینده در جملات استفاده کنید.
• فونت و سایز حروف باید استاندارد و جذاب باشد.
• متن را جدی و رسمی نگارش کنید از کاربرد اصطلاحات عاطفی مانند متأسفانه، خوشبختانه و …. پرهیز کنید.
• بهتر است مطالب را نظم دهید مثلا از کدگذاری (شماره یا حروف) استفاده کنید.
• نداشتن غلط هایی املایی و نگارشی بسیار مهم است.
• کاربرد اعداد و ارقام باید هماهنگ با زبان به کار برده شده در متن باشد فارسی برای فارسی و انگلیسی برای انگلیسی .
3- پیشبرد پژوهش
پس از تأیید طرح پیشنهادی یا همان پروپوزال از طرف هیأت داوران به مرحله انجام عملی ایده های مطرح شده در پروپوزال خواهید رسید. در این مرحله با استفاده از منابع و با به کارگیری روش های اندازه گیری مرسوم و البته مرتبط با رشته و موضوع که در نظر گرفته ایم، جوامع آماری موردنظر، تحقیقات را به صورت عملی انجام می دهیم.
در مورد انجام پایان نامه حسابداری، نرم¬افزارهای تخصصی موجود مانند MATLAB ، SPSS ، SMART-PLS ، SAS ، EViews ، LISEREL ، AMOS ، State کاربرد دارد.
سپس بعد از انجام اقدامات فوق و گرفتن نتیجه از روند کلی پژوهش به مرحله¬ ی نگارش خواهید رسید. نگارش پایان نامه نیز نیازمند داشتن تسلط بر اصول نگارش پایان نامه می¬باشد زیرا علاوه بر این که در تأثیر گذاری بر خواننده نقش دارد بلکه ارائه¬ی یک کار باکیفیت در جهت پیشرفت علم امری ضروری می باشد.
نگارش پایان نامه خود دارای یک سری مراحل اصولی می باشد که تسلط بر تمامی این مراحل و انجام گام به گام هریک از آنها بر تأثیر گذاری پژوهش شما به عنوان یک اثر علمی ماندگار و مفید و مؤثر نقش بسزایی دارد. که حتماً در مقالات بعدی مطالب مفید و پرکاربردی را در مورد نوشتن مقاله برای شما بیان خواهیم کرد.
4- جلسه دفاع پایان نامه
آخرین مرحله در فرآیند پایان نامه جلسه دفاع از پایان نامه می باشد.در این مرحله شما باید از تمامی زحماتتان به نحوی اصولی و روشن در مقابل هیأت داوران دفاع کنید.
دفاع از پایان نامه حسابداری چگونه است؟
پس از نگارش پایان نامه شما باید بعد از ارسال نسخه چاپ شده پایان نامه به دانشگاه طی جلسه ای با مشاوران و هیات داوران و گرفتن تأییدیه از آنان قرار روز دفاع را گذاشته و این بار به صورت شفاهی از نتایج چندین ماهه خود دفاع کرده و از لزوم پژوهش خود ومفید بودن آن برای رفع نیازهای موجود دفاع نمایید.
برای دفاع موفق از پایان نامه حسابداری اصلی ترین کار، تهیه ی پاورپوینت که تمامی مطالب کلیدی تحقیق به منظور ارائه در آن گنجانده شده می باشد.
امیدواریم این مطلب درک روشنی از مراحل روند پایان نامه برای تمامی رشته ها از جمله انجام پایان نامه حسابداری کسب کرده باشید.در ادامه اگر در هر بخش از مقاله سوالی بود مطرح کنید تا در اسرع وقت کارشناسان همراه شریف پاسخ بدهند.