نمونه پروپوزال رشته برق در مقطع کارشناسی ارشد
در اینجا چند نمونه پروپوزال رشته برق در مقطع کارشناسی ارشد ارایه می شود
[html_block id=”4551″]
موضوع:
شبیه سازی و بهبود عملکرد اتصالات بهینه ی فضای آزاد در حضور اغتشاشات اتمسفری
چکیده:
یک تکنولوژی ارتباط بهینه است که از انتشار نور در فضای آزاد برای انتقال داده در ارتباطات راه دور یا شبکه های کامپیوتری استفاده می کند. منظور از فضای آزاد هوا یا خلأ است. این تکنولوژی در جاهایی که اتصالات فیزیکی به علت قیمت های بالا یا دیگر ملاحظات غیر عملی هستند، کاربرد دارد. در اتصالات طولانی از اشعه های لیزری مستقیم برای انتقال داده استفاده می شود و می تواند برای ارتباط ساختمان به ساختمان، زمین به هواپیما یا زمین به ماهواره مورد استفاده قرار گیرد.چنین اتصالاتی می توانند در محدوده هایی از چندین کیلومتر یا طولانی تر عمل کنند که اغلب اغتشاش اتمسفری باعث آسیب آن ها می شود که در نتیجه باعث خطای فاز و دامنه در سیگنال دریافتی می شود.
در اتصالات کوتاه اغلب از دیود های منتشر کننده نور فروسرخ یا مرئی استفاده می شود که برای ارتباطات داده در منازل یا برای ارتباطات رسانه ای در بیرون کاربرد دارد. چنین اتصالاتی در محدوده هایی از چندین متر تا صدها متر عمل می کنند و از این رو به مقدار زیادی تحت تأثیر اغتشاش اتمسفری قرار نمی گیرند. هم چنین اتصالات بیرونی ممکن است با اثرات اتمسفری همچون باران، مه و مه رقیق آسیب پذیر باشند. در گیرنده ی تصویری از یک لنز، تلسکوپ یا سیستم بهینه مشابه استفاده می شود تا سیگنال دریافتی روی یک حسگر تصویر که به پیکسل های متعددی تقسیم شده تصویر شود.
اثرات اتمسفری مانند مه می تواند به دو صورت باعث کاهش عملکرد گیرنده های تصویری شود.
مورد اول، تضعیف سیگنال است که با جذب و پراکندگی نور خارج از میدان دید گیرنده ایجاد می شود.
مورد دوم، پخش شدن نقطه ی تصویر در سطح کانونی گیرنده است.
به بیان دیگر نقطه ی تصویر روی یک ناحیه ی بزرگتری گسترش می یابد.
در نتیجه چون توان سیگنال روی یک تعداد بیشتری از پیکسل ها منتشر می شود، نسبت سیگنال به نویز الکتریکی گیرنده (SNR) کاهش می یابد.
دانلود نمونه پروپوزال برق مخابرات1
[html_block id=”4551″]
موضوع:
بررسی اثر تغییرات بار، تعداد میله شکسته و توزیع میله شکسته در تشخیص عیب شکستگی میله های روتور موتور القایی صنعتی سه فاز توسط نرم افزار المان محدود
چکیده:
در حالت کلي، روشهاي تشخيص عيب، روي عيوب رخ داده در سه قسمت اساسي موتور متمرکز شدهاند:
1- ياتاقانها: خطاي آشيانهی دروني، آشيانهی بيروني و ساچمه ها؛
2- استاتور: خطاي اتصال کوتاه و اتصال باز سيمپيچيها؛
3- روتور: شکستگي ميله و حلقهی اتصال کوتاه و ناهممحوري
روشهاي مانيتورينگ سيگنالهاي الکتريکي مانند MCSA به دليل قابليت دسترسي خوب، حساسيت زیاد نسبت به انواع خطا و قابليت اعمال به موتور از راه دور به عنوان پرکاربردترين روش پایش شناخته شده و در هر دو حالت تغذيه مستقيم و کنترلي از آنها استفاده شده است. از ايرادات اين روش، تأثیر زیاد نويز بر روي سيگنالهاي الکتريکي است. سيگنال شار موتور تأثیر کمتري از نويز ميپذيرد ولي اندازهگيري آن نياز به حسگرهاي گرانقيمت دارد. دقت تشخيص خطا علاوه بر انتخاب روش مانيتورينگ مناسب به شرايط کاري موتور نيز وابسته است. به منظور تشخيص درست نوع و ميزان خطا، بايد درک درستي نسبت به نحوه تأثیر شرايط کاري موتور بر روي شاخصهاي خطا داشت…
[html_block id=”4551″]
موضوع:
بررسی رویکردهای کنترلی مبتنی بر منطق فازی در سیستمهای روشنایی خانه های هوشمند
چکیده:
یک سیستم کنترلی دستگاه و یا مجموعهای از دستگاههاست که بمنظور مدیریت، نظارت، جهتدهی و یا تنظیم رفتارهای سایر دستگاهها و سیستمهای تابعه و یا وابسته به آنها در محیط بکار میروند. این سیستم کنترلی ترکیبی است از مجموعهای از اجزاء مختلف(الکترونیکی، مکانیکی، گرمایی و… ) است که در کنار یکدیگر و با تعامل باهمدیگر با هدف نزدیک نگهداشتن حداکثری کارایی واقعی سیستم به کارایی مطلوب آن در حالت استاندارد فعالیت مینمایند. در سالهای اخیر سیستمهای کنترلی در حوزههای مختلفی مورد توجه و استفاده قرار گرفتهاند؛ اهم دلایل این مهم نیز را میتوان مواردی چون ظهور فناوریهای مدرن و جدید در عرصهی سیستمهای کنترلی(همچون فناوری سیستمهای کامپیوتری و فناوری اطلاعات، شبکه های ارتباطی مدرن بیسیم، موبایل و …) و همچنین افزایش انگیزهی سازمانها و انسانها در جهت استفاده بهینه و حداکثری از منابع موجود و دستیابی به عملکردی با کارایی قابل قبول است.
از طرف دیگر این موضوع سبب شده است که دامنهی استفاده از سیستمهای کنترلی به گونهای گسترش یابد که تقریبا در حال فراگیری در کاربردهای مختلف اغلب حوزهها همچون ترافیک، سیستمهای گرمایشی/سرمایشی، خودروسازی، سیستمهای ایمنی و… باشد.Neil یک سیستم کنترلی را یک بستر ارتباطی/تعاملی میان اجزاء آن و با هدف شکلدهی یک پیکربندی از سیستم که دارای قابلیت انجام واکنش موردانتظار در موقعیتهای مختلف است میداند. در اینجا نکتهای که در ارتباط با این سیستمهای کنترلی لازم است ذکر شود تاکید بر مسئلهی حداکثرسازی خودکار بودن عملکرد این سیستمهای کنترلی است؛ خودکارسازی سبب حداقل شدن درگیری عوامل انسانی شده و ضمن داشتن مزیتهایی همچون حذف محدودیتهای زمانی/مکانی و دستیافتن به کارایی بالاتر، سبب حداقلسازی خطاهای ناشی از عوامل انسانی خواهد گردید.
در این تحقیق حوزهای که در ارتباط سیستمهای کنترلی مورد تمرکز قرار خواهد گرفت، استفاده از این سیستمهای در حوزهی کاربردهای خانگی و بصورت خاص بر روی سیستم روشنایی آنها خواهد بود.
این موضوع خود در راستای اهداف سطح بالاتر طراحی خانههای هوشمند قرار میگیرد که درآنها سعی میشود بگونهای هوشمندانه از منابع در دسترس استفاده شده و هدررفت منابع مختلف حداقل شود. کنترلگرهای روشنایی به پاسخگویی به نیازهای کنترلی تجهیزات الکترونیکی سعی دارند با تنظیم و کنترل روشنایی با توجه به زمان و موقعیتهای مختلف ضمن آنکه بتوانند روشنایی مطلوب را تامین نمایند در نهایت بتواتند با بهینه سازی مصرف انرژی، هزینهی کلی سیستم روشنایی را تا حد امکان حداقل سازند.
سیستمهای کنترلی روشنایی رویکردی مهم در کاهش مصرف انرژی و متعادلسازی نیازهای کاربران در ساعات اوج مصرف بشمار میروند. به عبارتی میتوان گفت سیستمهای کنترلی روشنایی عملگرهای ساختمانی هستند که مجهز به ابزار مدیریت انرژی و روشنایی مورد استفاده در ساختمان هستند. این سیستمها راهبردهای کنترلی متفاوتی را بمنظور کاهش زمان روشنایی هدررفته در مکانهای مختلف را بکار میگیرند و بصورت خودکار و با حداقل سازی دخالت عامل انسانی به تنظیم درجهی روشنایی مورد نیاز برای آن موقعیت میپردازند؛ و اینکار را با در نظر گرفتن عوامل و معیارهایی همچون میزان نور و روشنایی روز، تغییرات وابسته به زمان در تجهیزات روشنایی و میزان با جاری روشنایی تحمیلشده بر سیستم روشنایی انجام میدهند…
[html_block id=”4551″]
موضوع:
جایابی و تعیین اندازه محدود کننده جریان خطا در شبکه در حضور تولید پراکنده با استفاده از الگوریتم ژنتیک چندهدفه
چکیده:
شبکههای قدرت دائماً در حال توسعه و گسترش هستند. گسترش شبکه و توسعه بخشهای مختلف آن علاوه بر نیازمندی به سرمایهگذاری تجهیزات جدید، نیاز به توسعه تجهیزات موجود نیز دارد. یکی از تجهیزات مهم و حیاتی که نقش مهمی در حفظ امنیت شبکه قدرت دارد، کلیدهای مدارشکن یا همان دژنکتورها هستند. با توسعه خطوط جدید یا اضافه شدن منابع تولید پراکنده، به علت تغییر در سطح اتصال کوتاه شبکه از دید شینهای مختلف، دژنکتورهایی که قدرت قطع آنها کمتر از سطح اتصال کوتاه شین مربوطه در وضعیت جدید شبکه است، باید تعویض گردند.
این تعویض ضمن داشتن هزینه های بالای جهت خرید دژنکتور جدید، کارایی هزینه سرمایهگذاری دژنکتور قبلی را نیز کاهش میدهد چراکه در اکثر موارد دژنکتور تعویض شده به عمر مفید خود نرسیده است. بنابراین راه حلی که به ذهن مهندسان برق میرسد استفاده از محدودکننده جریان خطا به جای تعویض دژنکتور است. محدود کننده جريان خطا، وسيلهاي است که با استفاده از ابر رساناها جهت محدود نمودن جريان خطا در سيستم انتقال يا توزيع بکار برده ميشود. اين محدود کنندهها بر خلاف راکتورها جريان خطا را بدون اضافه کردن امپدانس به مدار در شرايط عادي محدود ميکند.
[html_block id=”4551″]
موضوع:
برنامهریزی تعمیرات و نگهداری واحدها با در نظرگرفتن قیود قابلیت اطمینان از دید بهره بردار مستقل سیستم
چکیده:
تجدیدساختار در سیستمهای قدرت و توسعه رقابت نه تنها روی مقوله بهرهبرداری از سیستم در افق کوتاه مدت اثرگذار بوده، بلکه اثرات عمدهای نیز روی برنامهریزیهای میانمدت و بلندمدت سیستمهای قدرت داشته است. برنامهریزی تعمیرات واحدهای تولیدی یکی از مهمترین مسائل در برنامهریزی میانمدت است که پس از تجدیدساختار در شبکه های قدرت با چالشهای جدیدی مواجه شده است. فشار رقابتی تقاضا در بازار برق اقتضاء مینماید که واحدهای نیروگاهی دارای آمادگی مورد نیاز برای افزایش سود ناشی از فرصتهای تولید برق باشند.
این در حالی است که خروج های برنامهریزی شده واحدها نیز بایستی با قیمتهای آمادگی در هر ساعت و هر روز و ماه و همچنین اهداف تولید در نیروگاه متناسب باشند.
در عین حال شرکتهایی که مالکان اصلی نیروگاه هستند، بدلیل محدودیتهای بودجه، منابع مالی محدود و مشخصی را برای تعمیرات حیاتی واحد اختصاص می دهند. از اینرو مدیران نیروگاهها بایستی بدنبال برنامهریزی تعیمراتی مناسبی باشند که هزینه های پایینتری داشته و بهرهوری آنها نیز بالاتر باشند. هر واحد تولیدی در طول مدت بهرهبرداری سالانه در دورههای زمانی قابل توجهی نیاز به تعمیرات دارد. در سیستمهای سنتی با ساختار عمودی بدون توجه به درآمد واحدها، این برنامه ریزی تنها با توجه به مشخصات فنی سیستم و به منظور کاهش هزینههای تولید و افزایش قابلیت اطمینان سیستم توسط بهرهبردار انجام میگرفت.
در این سیستمها اپراتور سیستم می توانست این مسأله را از طریق یک بهینه سازی تک هدفه به انجام برساند چراکه تمام واحدهای تولیدی در حوزه مدیریت بهره بردار بوده و تنها هدف مسأله، حداکثر نمودن قابلیت اطمینان سیستم بود. در سیستم تجدیدساختار یافته تعیین زمانهای بهینه انجام تعمیرات به منظور کاهش فرصت درآمدزایی و سودآوری مسأله بسیار مهمی است. در این ساختار معمولاً پیشنهاد اولیه توسط واحدهای تولیدی به اپراتور مستقل سیستم ارائه میشود و طی فرآیند رفت و برگشتی برنامه ریزی تعمیرات صورت میگیرد. در این سیستمها، زمانبندی نامناسب تعمیرات می تواند منجر به افزایش غیر منتظره قیمت شده و بر عملکرد بازار خلل وارد کند و یا از طرفی قابلیت اطمینان سیستم را کاهش داده و کارآمدی سیستم را مختل کند.
[html_block id=”4551″]
موضوع:
جایابی بهینه ادوات فکتس سری به منظور بهبود پروفیل و پایداری ولتاژ توسط چارچوب چندهدفه با در نظر گرفتن معیار n-k برای خروج اضطراری خطوط
چکیده:
طبق تعریف IEEE، پایداری ولتاژ عبارتست از توانایی یک سیستم قدرت در نگهداری ولتاژ دائمی در همه باسهای سیستم بعد از بروز اغتشاش در شرایط مشخصی از بهرهبرداری. اغتشاش ممکن است حروج ناگهانی یکی از تجهیزات یا افزایش ناگهانی بار باشد. هنگامی که توان الکتریکی انتقالی به منظور تامین اضافه بار رو به افزایش است، اگر هر دو مولفه توان و ولتاژ قابل کنترل بمانند، آنگاه سیستم قدرت از لحاظ ولتاژ دارای پایداری میباشد. اگر سیستم بتون بار را تامین کند ولی ولتاژ از دست برود سیستم ناپایدار ولتاژ است. فروپاشی ولتاژ وقتی رخ میدهد که اغتشاش وارد شده به سیستم منجر به افت شدید و غیر قابل کنترل ولتاژ گردد.
بنابراین آنچه در بهرهبرداری سیستم قدرت اهمیت دارد فاصله داشتن از ناپایداری است که برای آن شاخصهای متنوعی تعریف شده است.
یکی از سادهترین شاخصها در بحث پایداری سیستم قدرت دامنه ولتاژ شینهاست.
بنابراین با حفظ دامنه ولتاژ شینها در محدوده مجاز قطعا از ناپایداری ولتاژ فاصله خواهیم داشت.
برای این منظور ادوات فکتس در سیستمهای قدرت معرفی و استفاده میگردند.
در حالت کلی میتوان سیستمهای FACTS را به چهار حالت کلی به این شرح تقسیم بندی کرد.
- کنترلکنندههای سری
- کنترلکنندههای موازی
- کنترلکنندههای ترکیبی سری- سری
- کنترلکنندههای ترکیبی سری- موازی
جبرانسازي سري میتواند ازطریق کاهش امپدانس موثرسري، مربوط به کل خط انتقال از پایانه فرستنده تا پایانه گیرنده، برپخش توان به نحو مطلوب اثر کند، در اصل همهی کنترلکنندههای سری، ولتاژ را به صورت سری به خط تزریق میکنند.
[html_block id=”4551″]
موضوع:
برنامهریزی توسعه تولید با در نظر گرفتن عدم قطعیت منابع آبی و منابع تلمبه ذخیرهای
چکیده:
از آنجا که قابلیت اطمینان تامین بار در دنیای امروز از اهمیت ویژهای برخوردار است لذا سرمایهگذاری تولید به عنوان اصلیترین عامل تامین امنیت شبکه از اهمیت بالای برخوردار است. این درحالیست که در بازارهای رقابتی برق تصمیمگیری در خصوص سرمایهگذاری توسعه تولید برای تولیدکنندگان با پیچیدگیهایی همراه است. زیرا این مسئله نیازمند مدلسازی دقیق مولفههای زیر است:
- عدم قطعیتهای موجود
- رفتار سایر رقبا در حوزههای بهرهبرداری و برنامهریزی
- سیاستهای بازار رگولاتور
به دلایل بالا تصمیمگیری در خصوص سرمایهگذاری توسعه تولید، یک تصمیمگیری با عدم قطعیت و بلند مدت منجر به ریسک است. عدم قطعیتهای اصلی در این مسئله، میزان و آرایش رشد بار و قیمت سوخت است. لیکن در دنیای امروزی به دلیل اهمیت منابع بادی، خورشیدی، ذخیرهسازها و … عدم قطعیتهای جدیدی وارد این مسئله شدهاند. از طرف دیگر در محیط بازار رقابتی ناقص سرمایهگذاری تولید، با پیچیدگیهای دیگری نیز مواجه است. دلیل این پیچیدگی اینست که هر شرکت کننده استراتژیک قادر است از طریق تصمیمگیریهای استراتژیک در حوزههای بهرهبرداری و سرمایهگذاری بازار را به سمت منافع خود سوق دهد. با توجه به مسائل بالا لزوم تحقیق و ارائه یک روش دقیق ریاضی در خصوص نحوه برنامهریزی توسعه تولید با در نظر گرفتن عدم قطعیت شارژ مخزن منابع آبی در طول سال و مدیریت بهینه منابع آبی به کمک واحدهای تلمبهذخیرهای ضروری به نظر میرسد…
شما می توانید برای دریافت مشاوره از کارشناسان مجموعه در فرم زیر سفارش ثبت کنید تا همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند :