با احتیاط از دیگران کمک بگیرید
تا کنون ممکن است فهمیده باشید چه آزمون آماری برای پژوهرش تان مناسب است پس با احتیاط از دیگران کمک بگیرید . با وجود این ، احتمال دارد شک کنید که آیا آزمون آماری را به درستی انتخاب کرده اند. نه کتابخانه یا سایت های اینترنتی بروید و درباره آزمون های آماری که در پژوهش تان می خواهید از آنها استفاده کنید اطلاعات بیشتری به دست آورید . با دیگر دانشجویان یا اعضای هیأت علمی صحبت کنید تا ببینید آیا آزمون های آماری مناسبی انتخاب کرده اید .
[html_block id=”4551″]
اگر همچنان سردرگم هستید و به کمک نیاز دارید چه باید بکنید؟ آیا می توانید از مشاور آماری کمک بگیرید؟ برای چه کارهایی می توانید از مشاور آماری کمک بخواهید ؟ جواب این دو سؤال به میزان مشاوره ای که از دیگران می گیرید بستگی دارد. « مشاوره » دامنه وسیعی دارد و ممکن است از سؤال کردن از دیگران درباره برخی جنبه های تحلیل آماری تا استخدام کردن شخصی برای انتخاب ، برنامه ریزی و اجرای تحلیل های آماری را شامل شود. این دو طیف مختلف نشان می دهند چقدر از کار آماری را شما و چقدر را مشاور آماری انجام داده است.
مشاوره مفید است. بسیاری از اعضای هیأت علمی از استادان خبره درباره روش های آماری خاص مشاوره می گیرند و از تجربه آنها استفاده می کنند. پژوهشگران در طرح های پژوهشی که انجام می دهند معمولاً برای مشاور آماری هزینه ای در نظر می گیرند. ما نیز برای نوشتن این فصل با همکارانمان مشورت کرده ایم. مشاوره با اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در زمینه انتخاب روش های آماری مناسب، از نظر حرفه ای اشکالی ندارد. تشخیص ضعف های علمی و تلاش برای برطرف کردن این ضعف ها از طریق مطالعه کتاب و مشاوره با دیگران، جزئی از پیشرفت حرفه ای است. بیشتر دانشجویان برای انتخاب روش های آماری مناسبی با اطمینان از این که روش های مناسبی انتخاب کرده اند از متخصصان مشاوره می گیرند .
اگر مقدار کمک های گرفته شده بیش از « مشاوره گرفتن » باشد تکلیف چیست ؟ پاسخ به این سؤال، دشوار است. ایده آل این است که دانشجو همه کارها را خودش انجام دهد و گاه گاهی نیز کمک بگیرد . متاسفانه در برخی دانشگاه ها ممکن است درس امار به خوبی آموزش داده نشود . علاوه بر این ممکن است دانشجو در این درس ضعیف باشد ، استاد راهنما نیز در آمار ضعف داشته باشد یا امکانات کامپیوتری و مشاوره ای لازم برای انجام تحلیل های آماری پیچیده وجود نداشته باشد . در این موارد نمی توان از دانشجو انتظار داشت بدون کمک گرفتن از دیگران، همه کارها را خودش انجام دهد .
صرف نظر از این که چگونه از دیگران مشاوره می گیرید، به یاد داشته باشید که در نهایت، شما مسوول تحلیل های آماری پایان نامه یا رساله هستید .یعنی باید بدانید چرا از یک آزمون آماری خاص ، نه از آزمون دیگر ، استفاده شده است ، از چه برنامه آماری استفاده شده و برای تحلیل داده ها چه کارهایی انجام شده است ، چگونه داده های از دست رفته مدیریت شده اند ، معنی خروجی های کامپیوتری چیست ؟ آیا تحلیل ها به درستی انجام شده اند و یافته ها چگونه باید تفسیر شوند . به عبارت دیگر ، چه تحلیل ها را خودتان انجام داده باشید یا فرد دیگری داده ها را تحلیل کرده باشد حتما باید دقیقاً چه کاری انجام شده است و شما مسؤول درستی نتایج و تفسیر یافته ها هستید. در جلسه دفاع از از پروپوزال یا جلسه دفاع از پایان نامه یا رساله، دیگران نمی توانند از کار شما دفاع کنند !
[html_block id=”4551″]
اگر به کمک بیشتری نیاز داشته باشید چه باید بکنید. نخست این که پیشنهاد می کنیم تا جایی که می توانید تحلیل ها را خودتان انجام دهید . اگر نرم افزار های آماری مناسبی در اختیار دارید. اما درباره یک آزمون آماری خاص چیزی نمی دانید ، می توانید در زمینه انتخاب آزمون آماری، برنامه ریزی برای تحلیل و خواندن خروجی های کامپیوتری کمک بگیرید. می توانید خودتان پرسشنامه ها را نمره گذاری کنید و داده ها را وارد کامپیوتر کنید و تحلیل ها را انجام دهید ( می توانید این کار را به کمک مشاور آماری انجام دهید ) دوم این که پیشنهاد می کنیم از مشاور برای یادگیری مهارت های لازم کمک بگیرید . این که شبیهِ « شاگردی کردن » است نه « مشاوره گرفتن » . اگر نزد مشاور آماری شاگردی کنید می توانید بفهمید چه تحلیل هایی مفروضه های آزمونهای آماری آشنا شوید و آگاه شوید چه یافته هایی به دست آورده اید .
در جلسه دفاع ممکن است از شما پرسیده شود : « دقیقا چه کاری انجام داده اید؟ » نمی توانید پاسخ دهید که اجازه دهید از مشاور آماری ام سؤال کنم. فقط خودتان (نه مشاور آماری ) باید در جلسه دفاع در مقابل هیأت داوران از پایان یا رساله دفاع کنید. هیأت داوران می خواهد توانایی شما را در انجام پایان نامه یا رساله بسنجد نه توانایی دیگران را ، چون قرار است به شما مدرک داده شود نه به دیگران .
بنابر این از دیگران کمک بگیرید تا بفهمید چه کاری انجام داده اید اما تا جایی که می توانید کا ها را خودتان انجام دهید و مسؤولیت کامل انتخاب آزمون های آماری و درستی محاسبات را به عهده بگیرید . حتی اگر قرار است کسی همه تحلیل های آماری را برایتان انجام دهد ، خودتان داده ها را آماده کنید ، از مشاور آماری کمک بگیرید و داده ها را وارد کامپیوتر کنید. این کار به شما کمک میکند ماهیت داده های خام را بفهمید . همچنین باعث می شود درباره مسائل مهم فکر کنید، مثلاً این که با داده های از دست رفته چه باید بکنید . هنگام وارد کردن داده ها ممکن است متوجه داده های افراطی شوید . این داده ها نتایج را تحریف می کنند و ممکن است بخواهید آنها را به دقت مدیریت کنید. پیشنهاد می کنیم تحلیل های مقدماتی را خودتان انجام دهید و میانگین ها ، انحرافی استانداردها توزیع های فراوانی و غیره را بررسی کنید. همان طور که قبلا اشاره کردیم توزیع های فراوانی به شما کمک می کنند تا تعیین کنید آیا آز آزمون های آماری انتخاب شده ، مناسب هستند . همچنین می توانند به شما هشدار دهند تا در صورت لزوم ، برنامه های تحلیل آماری تان را تغییر دهد .
شما می توانید برای دریافت مشاوره از کارشناسان مجموعه در فرم زیر سفارش ثبت کنید تا همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند :