انواع مقاله و استخراج مقاله از پایان نامه
اغلب دانشجویان کارشناسی ارشد به منظور کسب نمره بالاتر و تقویت رزومه خود تمایل به استخراج مقاله از پایان نامه دارند. کیفیت انجام پایان نامه و نوع مقاله مورد نظر استاد راهنما در استخراج مقاله از پایان نامه بسیار حائز اهمیت است. لذا جهت آشنایی دانشجویان با انواع مقاله ، در این قسمت مختصری از انواع مقالات ارائه می گردد.
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
در تقسیم بندی و طبقه بندی مقاله ها باید به دیدگاه ها و اهداف نویسنده یا نویسندگان توجه نمود . به طور کلی می توان دو شیوه برای طبقه بندی مقاله ها ارائه نمود :
اول طبقه بندی مقاله ها براساس هدف نوشتن
دوم طبقه بندی مقاله ها با توجه به شیوه تدوین ( و یا به عبارتی ساختار محتوایی ).
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
طبقه بندی انواع مقاله براساس هدف
با توجه به هدف نوشتن، به طور معمول نویسندگان مقاله ها را برای یکی از دو منظور زیر نگارش می نمایند. در صورت استخراج مقاله از پایان نامه باید به نمره پژوهش به هر یک از انواع زیر توجه گردد:
- ارائه به سمینارهای علمی
- چاپ در نشریه ها ( مجله ها، روزنامه ها ، فصل نامه ها و یا ماه نامه ها و…)
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
تدوین انواع مقاله برای سمینارهای علمی
یکی از راههای توسعه ، اشاعه و ترویج علم برگزاری همایش ها و گردهمایی های علمی است که بیشتر با موضوع خاص و توسط برگزار کنندگان خاص در یک زمینه علمی برنامه ریزی ، اجرا و هدایت می شود. برگزار کنندگان در اولین قدم ضمن تشکیل کمیته های علمی و اجرایی به تدوین محورهای همایش اقدام می کنند و سپس به انتشار پوستر، بروشور و اطلاع رسانی برای فراخوان مقاله می پردازند.
این قسمت از مهم ترین گامهای برگزاری همایش های علمی می باشد زیرا اطلاع رسانی دقیق و به موقع و با یک زمان بندی صحیح به شرکت متخصصان و ارائه مقالات ارزشمند کمک می نماید . بسیاری از همایش ها از طریق برگه های ثبت نام فرصتی را فراهم می آورند تا محققان و صاحبان مقاله ها در همایش شرکت نمایند وهمایش ها به طور معمول در اولین قدم چکیده ی مقاله ها را دریافت می کنند.
نویسندگان باید در نوشتن مقاله از اصول علمی تبعیت کنند تا به دلایل فنی، مقاله ازسوی هیأت داوران پس از ارزیابی مقاله ها با توجه به اهمیت علمی آنها به یکی ازچند شکل زیر اقدام به پذیرش یا رد مقاله می نمایند؛
- پذیرش مقاله برای سخنرانی و چاپ اصل مقاله در مجموعه ی مقاله های همایش .
- پذیرش مقاله برای سخنرانی و چاپ خلاصه مقاله در مجموعه ی خلاصه مقاله ها .
- پذیرش مقاله به عنوان پوستر و چاپ خلاصه مقاله در مجموعه ی خلاصه مقاله ها.
- پذیرش مقاله تنها برای سخنرانی .
- پذیرش مقاله تنها به عنوان پوستر
- رد مقاله به دلایل فنی و تخصصی .
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
سخنرانی علمی
مقاله ای که برای سخنرانی علمی پذیرش می شود ، خواه در مجموعه مقاله ها به صورت خلاصه و یا کامل چاپ شود و یا چاپ نشود ، باید دارای ویژگی های عمومی و اختصاصی باشد. ویژگی های اختصاصی مقاله ای که به صورت سخنرانی تهیه می شود، عبارتند از :
- با توجه به اهداف و محورهای همایش تهیه شده باشد.
- با توجه به معیارها و اصولی که از سوی کمیته ی علمی همایش معین می گردد ، تهیه شده باشد.
- ویژگی های مخاطبان را در نظر بگیرد.
برای تهیه و ارائه یک مقاله علمی ( پژوهشی یا مطالعاتی ) به صورت سخنرانی ، بهتر است موارد ذیل مورد توجه قرار بگیرد :
- پیش نویسی از مقاله را تهیه نمایید.
- از چند نفر از همکاران و متخصصین بخواهید که مقاله ی شما را بخوانند و نقد کنند .
- زمان لازم برای ارائه مقاله را بادقت تعیین نمایید. ( در همایش ها مدت زمان ارائه مقاله تعیین می شود.)
- تعداد مدعوین را پیش بینی کنید .
- بر محتوای مقاله تسلط پیدا کنید تا در هنگام ارائه ی مقاله کم تر به نوشته ها وابسته باشید و بیشتر با مخاطبان ارتباط برقرار کنید . علاوه بر این کمتر دچار اضطراب می شوید.
- قبل از ارائه مقاله و سخنرانی ، محل سخنرانی و همایش را بازدید نمایید تا از کم و کیف و چگونگی ارائه ی مقاله آگاه شوید.
- چند دقیقه پیش از ارائه ی مقاله در سالن همایش حضور یابید تا ضمن آشنایی با مدعوین و سخنرانان ، بیشتر بر جلسه و بر خود مسلط شوید.
- سعی کنید بخش ها یا قسمت های مهم مقاله ی خود را به صورت اسلایدهای رایانه ای (power point) و یا طلق شفاف و یا استفاده از هر وسیله دیداری – شنیداری دیگر تهیه نمایید تا بهتر بتوانید سخنرانی نمایید.
همچنین
- چنانچه وقت ارائه ی مقاله کم باشد، بخش های کم اهمیت را حذف نمایید و شرکت کنندگان را دعوت نمایید که اصل مقاله را به شکلی که در اختیار آنان قرار گرفته یا قرار می گیرد ، مطالعه نمایند .
- وقتی نوبت سخنرانی شما رسید و هیأت رئیسه ی جلسه یا مجری همایش از شما دعوت به عمل می آورد که سخنرانی خود را ارائه کنید ، به چند نکته توجه نمایید:
- نسبت به جلسه حساسیت نداشته باشید.
- ذهن و افکار خود را معطوف به جلسه و سخنرانی ننمایید.
- با اطمینان و آرامش خاطر به سمت جایگاه سخنرانی حرکت نمایید.
- قبل از شروع به سخنرانی بهتر است مطلب ، خاطره و … و حتی یک جوک را به صورت اختصار برای جلسه مطرح نمایید. این کار هم به شما آرامش می دهد تا سخنرانی خود را بهتر ارائه نمایید و هم توجه حضار را جلب نمایید.
- سعی کنید با یک نوآوری و رفتارفی البداهه توجه جلسه را به سخنرانی خود معطوف کنید.
- پیشاپیش خود را برای پاسخ دهی به بعضی از سوالهای احتمالی مربوط به موضوع سخنرانی آماده سازید زیرا در بسیاری از همایش ها فرصت بحث و پرسش و پاسخ نیز فراهم می شود.خود را برای اداره ی یک کارگاه آموزشی نیز آماده نماید. زیرا در بعضی از همایش ها علاوه بر سخنرانی ، کارگاه آموزشی نیز در نظر گرفته می شود که این کارگاه در زمان خاصی در طول همایش برگزار می گردد و علاقه مندان به آن موضوع در این کارگاه شرکت می کنند. کارگاه آموزشی یکی از بخش های جذاب همایش های علمی است.
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
پوستر علمی
در همایش های علمی ممکن است تعداد مقاله هایی که برای ارائه و عرضه پذیرش می شوند ، چند برابر ظرفیت زمان همایش باشد. به همین جهت کمیته های علمی و تخصصی سعی می کنند تا با توجه به اهمیت ،تعدادی از مقاله ها را به صورت پوستر پذیرش نمایند. پوسترها برای انتقال صریح ، روشن ،جالب توجه و ارزان قیمت اطلاعات به کار برده می شوند . به طور معمول بهترین پوستر ها دارای مشخصات زیر می باشند (احدیان،1369)
- دارای چند منظور خاصی هستند .
- دارای پیام های روشن و واضح هستند و هرگز بینندگان را در شک و تردید قرار نمی دهند .
- دارای رنگ های زنده و معنی دار هستند .
- به اندازه کافی بزرگ هستند و مشکلی برای دیدن و درک پیام ایجاد نمی کنند. به عبارت دیگر دریک «آن» پیام را منتقل می کنند.
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
تقسیم بندی پوسترها
به طور کلی پوسترها را به دو دسته تقسیم می کنند؛
پوسترهای یک نظری
پوسترهای چند نظری
پوسترهای یک نظری را می توان ورقه یا تابلویی دانست که روی آن جمله ای نوشته شده باشد که با یک نظر قابل خواندن و درک باشد ، بدون آن که نیازی به توضیح شفاهی در آن باشد. پوسترهای چند نظری آنهایی هستند که خواندنشان احتیاج به صرف وقت دارد ولی در هر حال نیازی به توضیح شفاهی ندارد.
به پوسترهایی که در همایش های علمی پذیرفته می شوند ، پوسترهای علمی از نوع چند نظری گفته می شود .این پوسترها برای جلب توجه ، القای ایده و تشویق بینندگان به انجام کار ویژه مورد استفاده قرار می گیرند و مهم ترین اختلاف آنها با پوسترهای نظری صرف وقت بیشتر برای درک منظور تهیه کننده ی آنهاست.
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
اصولی که درتهیه پوسترها باید مورد توجه قرار داد:
- خلاصه بودن؛ یک پوستر بایستی به صورت خلاصه تهیه شود تا ظرف مدت زمانی کوتاه بتوان آن را قرائت کرد. بنابراین حروف به کار رفته در آن باید خوانا و درشت باشد، به گونه ای که از فاصله ی نسبت دور خوانده شود. بنابراین سعی شود که مطالب به صورت خلاصه تهیه گردد تا خواندن و درکش آسان تر شود.
- سادگی؛ سادگی خود نوعی زیبایی است. هر چه پوستر ساده تر باشد منظور و مقصود را بهتر بیان می کند.
- تازگی؛ پوسترها باید بدیع ، جالب و نو باشند واین تازگی شامل کلیه ی عناصر و جنبه های پوستر هم چون کلمه ها ، جمله ها ، طرح ها و روابط بین عناصر تشکیل دهنده ی آن می شود.
- طرح؛ بیشتر خوانندگان به طرح و نقاشی توجه می کنند.در صورت استفاده از طرح و نقاشی به صورت حساب شده ، بهتر می توانیم به امکان تثبیت مطالب در خاطره ها بیافزاییم. باید از تصاویری استفاده کرد که مرتبط با موضوع باشند و خیلی زود قابل درک باشند . البته بین طرح ، نقاشی و مطالب مندرج در پوستر نباید فاصله ای موجود باشد.
همچنین
- تنظیم ؛ نحوه ی قرار گرفتن قسمت های مختلف پوسترها از جمله عنوان ها ،عواملی هستند که در میزان تأثیر گذاری بر بینندگان دخالت فراوان دارد. در هنگام تنظیم پوستر ، هرگز خود رامقید به طرح یک جای آنها نکنید. برای این کار می توانید قسمت های مختلف آن را روی کاغذهای مجزا نوشته و یا نقاشی کرده و سپس با جا به جا کردن آنها بر روی کاغذ اصلی طرح نهایی را پیاده کنید. ایده گرفتن از پوسترهایی که توسط دیگران تهیه و تنظیم شده است به شما کمک زیادی می کند.
- رنگ ها ؛ رنگ ها همیشه مبین ایده و احساسات هستند و اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرند ، تاثیر بسزایی بر روی بیننده می گذارند . هرگز از رنگ به عنوان تزیین استفاده نکنید، اگر چه رنگ ها خود حامل پیامند و هر رنگی نشانه ی خاصی دارد. لذا سعی کنید از رنگ ها در نوشته ها استفاده نمایید اما بهتر است از چند رنگ محدود استفاده نمایید. رنگ های متضاد بهتر پیام را منتقل می کنند. سفیدی زمینه ی پوستر ، رنگ ارزشمندی است که تاثیر زیادی دارد.
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
نکاتی در نصب پوسترهای علمی
در سمینارهای علمی برای نصب پوسترها مکان های خاصی پیش بینی می شود اما شما هم باید به نکات زیر توجه کنید:
- پوستر در مکان مناسبی نصب گردد تا از آسیب در امان باشد.
- ابعاد پوستر حداکثر 100* 150 انتخاب گردد.
- زمانی برای پاسخ دهی به سوال های بینندگان در کنار پوستر پیش بینی و اعلام شود.
- میزان تاثیر پوستر بر بینندگان با تعداد آنها در یک مکان رابطه مستقیم دارد. لذا ، پوستر در محلی نصب گردد که تعداد پوستر کمتری نصب شده باشد.
- پوستر در مکانی نصب شود که حداکثر بیننده و خواننده را داشته باشد.
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
عناوین یک پوستر علمی
پوستر های علمی به عبارتی مقاله های علمی – پژوهشی هستند که از سوی کمیته های علمی و تخصصی به عنوان پوستر پذیرش می شوند ، این پوسترها از نظر ماهیت پژوهشی بوده وگزارش پژوهشی می باشند که باید به صورت بصری مورد استفاده قرار گیرند. لذا محتوای یک پوستر علمی از قسمت های زیر تشکیل می گردد:
- عنوان
- روش تحقیق
- یافته ها
- نتیجه گیری
مشخصات و موارد مرتبط با نویسنده(درباره نویسنده)
می توان یک پوستر را به شکل زیر طراحی و ارائه کرد:
محاسن شرکت در همایش های علمی ؛
- ارتیاط و تعامل با سایر اندیشمندان
- آگاهی از یافته های جدید علمی
- برخورداری از مزایای معنوی شرکت در همایش .
- کمک به تولید علم و رشد و اشاعه ی آن.
- ایجاد انگیزه در فرد برای پیشرفت های علمی .
- فراهم آوردن فرصتی برای حضور در عرصه ی اجتماع .
- و…
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
تدوین مقاله از پایان نامه برای چاپ در نشریه ها
نشریه های مختلف از قبیل روزنامه ها ، هفته نامه ها ، ماه نامه ها و فصل نامه ها با توجه به ماهیت خاصی که دارند و زمینه ای که در فعالیت می نمایند ، اقدام به چاپ مقاله در عرصه های پژوهشی ، ادبی ، فرهنگی ، علمی ، سیاسی ، جغرافیایی، پزشکی و … می نمایند . این نشریه ها از نظر زمینه و هدفی که در آن فعالیت می کنند با یکدیگر کاملا متفاوت بوده و لذا مقاله هایی هم که برای این نشریه ها تدوین و ارسال می شوند از نظر بار ارزشی و علمی که دارند و نیز از نظر تدوین با یکدیگر تفاوت های اساسی دارند.
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
انواع نشریه
به طور کلی نشریه های علمی را می توان به شرح زیر طبقه بندی نمود:
الف – نشریه های علمی – پژوهشی
. این نشریه ها دارای ارزش علمی خاصی هستند و مقاله هایی را پذیرش می نمایند که پژوهشی بوده و برخاسته از یک پژوهش علمی باشند . این نشریه ها که بیشتر به صورت فصل نامه تدوین و انتشار می یابند، از سوی معاونت پژوهشی وزارت علوم ، تحقیقات وفناوری مجوز انتشار دریافت می کنند و کمیته ای خاص تحت عنوان کمیسیون بررسی نشریه های علمی کشور بر انتشار آنها نظارت دارند . این نشریه ها دارای یک کمیته ی علمی می باشند که مقاله های دریافت شده را ارزیابی و در زمینه رد یاپذیرش مقاله ها اظهار نظر می نمایند.
در این نشریه ها ، یافته های دسته اول علمی چاپ می شوند .اعتبار این نشریه ها به داوری تخصصی و ارزش آن به نمایه شدن است.مقاله هایی که در این نشریه ها نشر می شوند را می توان به مقاله ی کاملا پژوهشی ،مقاله کوتاه پژوهشی، راهبردهای پژوهشی ، مقاله ی مروری و مقاله ی خبری کوتاه تقسیم نمود.
ب – نشریه های پژوهشی – آموزشی
این نشریه ها مبادرت به چاپ مقاله هایی می کنند که این مقاله ها؛
- گره گشای مسائل آموزشی باشند.
- نظریه ی علمی پیچیده را شرح و توضیح دهند تا بهتر مورد استفاده قرار گیرند.
- به نقد و نظر کتاب ها و مقاله های جدید بپردازند .
- راه کارهای جدیدی ارائه کنند.
ج – نشریه های علمی – ترویجی . این نشریه ها مطالب و مقاله هایی را چاپ و منتشر می کنند که :
- منابع و مراجع غیر قابل دسترسی را تشریح نمایند .
- حاوی مطالب غیر رایج و اشاعه ی سوغات های علمی – ادبی و هنری باشند.
- به شرح مفید آزمایشهای علمی و فنی بپردازند که مستقیم در کتاب ها و مقاله ها موجود نباشند .
- اخبار علمی ، خلاصه ای از همایش ها ، کتابها ، نشریه ها ، اثرها و دیسکتها را منتشر نمایند.
د- نشریه های ترجمه ای
مقاله هایی را چاپ می کنند که ترجمه ی مقاله های انتخابی مفید و جدید باشند که به زبانهای گوناگون دنیا منتشر شده اند و حاوی آگاهی ها ، اخبار و ارائه ی روش های مختلف علمی باشند.(موسوی و دیگران،1382)
ه- سایر نشریه های ، انتقادی ، سیاسی ، فکاهی ، اجتماعی و …
و- نشریه های ISI
نشریه هایی هستند که از سوی «موسسه ی بین المللی اطلاعات علمی » تحت عنوان «ISI» طبقه بندی و نمایه سازی می شوند و در پایگاه اطلاع رسانی علمی www.isinet.com قابل رویت و دستیابی می باشند.این نشریه ها دارای اعتبار علمی بالایی هستند و مقاله هایی که در این نشریه ها پذیرفته می شوند نیز از امتیاز علمی بالایی برخوردار می باشند.
«موسسه بین المللی اطلاعات علمی » که با اختصار ISI نامیده می شود، دارای یک بانک اطلاعاتی است که مجله های معتبر علمی جهان را فهرست می کند . شمار مجله های ISI ثابت نیست . یک مجله ممکن است در یک زمان ، از مجله های ISI محسوب شود ، اما به دلیل کاهش بار علمی ، بعدا از فهرست مجله های ISI کنار گذاشته شود. در حال حاضر بیش از 16000مجله ، در فهرست ISI قرار دارند .هر ساله 2000 مجله جدید مورد ارزیابی قرار می گیرد و حدود ده درصد آنها به فهرست ISI اضافه می شوند.(قراباغی،1385)
ISIبودن یک مجله چگونه تعیین می شود ؟ بهترین راه، مراجعه به سایت هایی نظیر تامسون است. زیرا هم چنان که گفته شد، هم تعداد مجله ها زیاد است و هم ISIمحسوب شدن یک مجله ممکن است همیشگی نباشد.
[html_block id=”4551″]
بانک اطلاعات ISI مرکزی
بانک اطلاعات ISIمرکزی برای فهرست نمودن و پوشش دادن جامع مهم ترین مجله های علمی منتشر شده در دنیا به منظور تبادل اطلاعات میان پژوهشگران مختلف می باشد.پر واضح است که منظور از پوشش جامع، فهرست نمودن کل مجله های علمی منتشر شده در جهان نمی باشد چرا که از طرفی مقرون به صرفه نیست و از طرف دیگر تمام مجله های نشر یافته در جهان از استانداردهایISI پیروی نکرده و از غنای علمی لازم برخوردار نیستند. ارزیابی مجله های علمیISIبه طور مستمر و مداوم هر دو هفته صورت می گیرد.
ارزیابی کنندگان در حدود 2000 عنوان جدید را سالانه مورد ارزیابی قرار داده وتنها 10 تا 12% از مجله های علمی ارزیابی شده انتخاب می شوند . هر مجله علمی قبل از انتخاب شدن و فهرست شدن در ISI یک سری مراحل را ارزیابی را پشت سر می گذارند و از جمله عوامل مورد ارزیابی و رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتیISI ، کمیته علمی منتخب مجله ، تنوع بین المللی مقاله های چاپ شده در آن ، نشر به موقع مجله و جایگاه نشر آن می باشد .لازم به ذکر است که هیچ یک از این عوامل به تنهایی مورد بررسی و ارزیابی قرار نمی گیرد بلکه با بررسی مجموع عوامل یک امتیاز کلی داده خواهد شد . از جمله مواردی که در ارزیابی مجله مورد توجه قرار دارد، این است که عنوان مقاله ها، چکیده و کلمات کلیدی باید به زبان انگلیسی باشد.
همچنین
توصه می شود که منابع نیز به زبان انگلیسی نوشته شود . اگر چه اطلاعات علمی مهم به تمامی زبان ها به چاپ می رسد اما موارد ذکر شده باید به زبان انگلیسی باشد تا تحت داوری و ارزیابی ISI قرار گیرد زیرا ارزیابی کنندگان مجلات علمی در ISI نمی توانند عناوین و منابع به کار رفته در مقاله ها را به زبان انگلیسی ترجمه کنند . داوری علمی و تخصصی مقاله های چاپ شده در مجله توسط داوران نام آشنای علمی از جمله عمده ترین موارد مورد توجه ارزیابی کنندگان می باشد که گویای اعتبارو غنای علمی مجله است (چمنی ،1384)
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
طبقه بندی انواع مقاله ها با توجه به شیوه های نوین
(ساختار محتوایی)
از نظر تدوین و ساختار محتوایی ، مقاله ها را می توان به شرح زیر تقسیم بندی نمود:
الف – مقاله های ابتکاری یا ابداعی (original) .
مقاله هایی هستند که بر مبنای تجربه ها ، معلومات ، احساسات ، افکار و عقاید شخصی نویسنده نوشته می شوند. این مقاله ها جزو منابع دست اول به حساب می آیند (طوسی ،1373) . بسیاری از مقاله های ادبی ، سیاسی و اجتماعی از این دست هستند. این مقاله ها بر مبنای تجربه ها و عقاید فرد شکل می گیرد. لذا این مقاله ها پژوهشی نبوده و فقط یک خلاقیت و ابتکار به حساب می آیند.
ب – مقاله ی علمی .
مقاله هایی هستند که حاصل پژوهش و بررسی علمی هستند و می توان پژوهش ها را به دو دسته کلی تقسیم نمود؛
الف- پژوهش های کتابخانه ای (اسنادی )
که بر اساس منابع کتوب وچاپ شده ی موجود در کتابخانه و سایر مراکز اطلاع رسانی و علمی انجام و اجرا می شوند . بر مبنای این پژوهش ها می توان مقاله های مطالعاتی و ترویجی را تدوین نمود .
مقاله های مطالعاتی و ترویجی بر پایه ی جا به جایی ، تلفیق و ترکیب دانش موجود تهیه می شوند و به طور معمول به روشن سازی زوایای مسأله ای کمک می نمایند . ولی ارزش و اعتبار مقاله های پژوهشی را ندارند. این گونه مقاله ها را می توان به مقاله های مروری ، تدوینی، ترجمه ای و تحلیلی تقسیم بندی نمود که مقاله های تحلیلی ارزش و اعتبار علمی بالاتری دارند.
ب- پژوهش های آزمایشی و توصیفی
این پژوهش ها براساس یک طرح تحقیقاتی و به شکل طرح های پژوهشی ، پایان نامه ها ورساله ها انجام می گیرد. پژوهش های توصیفی شامل مجموعه روش هایی هستند که هدف آنها توصیف کردن شرایط یا پدیده های مورد بررسی است و آنها را به پنج دسته تقسیم می نمایند؛
تحقیق پیمایشی تحقیق همبستگی ، اقدام پژوهی ، بررسی موردی ، تحقیق پس رویدادی (علی – مقایسه ای )
تحقیق های آزمایشی آنهایی هستند که به بررسی رابطه ی علت و معلولی میان دو یا چند متغیر اقدام می نمایند و آنها را می توان به سه دسته تقسیم بندی نمود ؛ تمام آزمایشی ، شبه آزمایشی و تک آزمودنی ( سرمد و دیگران ،1381)
بر پایه ی پژوهش های آزمایشی و توصیفی ، مقاله های پژوهشی تدوین می شوند ، بنابراین مقاله هایی هستند که از پروژه های تحقیقاتی استخراج می شوند و به تولید دانش و علم کمک شایانی می کنند. این مقاله ها که بیشتر گزارش های پژوهشی هستند ، نتایج پژوهش های انجام شده را به دنیای علم عرضه می نمایند و جزو منابع دست اول به حساب می آیند.
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.
[html_block id=”4551″]
مقاله هایی که در نشریه های مورد تایید موسسه بین المللی اطلاعات علمیISI پذیرفته شوند ، ارزش علمی بالایی دارند، زیرا از این طریق تحقیق در سطح جهانی مطرح می شود.
جهت کسب اطلاع از انواع نشریه های علمی پژوهشی ، ترویجی ، آموزشی و …می توانید به پایگاه های اطلاع رسانی زیر مراجعه نمایید.
بانک اطلاعات نشریات کشور www.magiran.co
مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران www.irandoc.ac.ir
مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور www.nrcms.ir/journlsy
فهرست نشریات مصوب وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری از طریق وب گاه زیر قابل دسترسی است
http://portal.msrt.ir/sites/ravabetomomi/lists/list9/view.aspx
فهرست نشریات مصوب وزارت بهداشت و آموزش پزشکی از طریق وبگاه زیر قابل دسترسی است.
http://www.srlst.com/jminp85.htm
پایگاه اطلاعات علمی وابسته به جهاد دانشگاهی کشور
Scientific Information Database
www.SID.ir
برای استخراج مقاله از پایان نامه با ما در ارتباط باشید.